Gumman



Vi städar ur Opeln

David o Olivia



I Kjells o Monicas stuga

Fondväggen



Här är den klar =)

Grundningen av fondväggen :)




Detta är då grudningen. Väggen är ju nån textil.

Olivias inskolning / UL/ Ny bil

Olivias inskolning går bra än så länge. Dem första dagarna var hon bara 1½ timme och då var vi med henne hela tiden. Igår var första gången hon skulle äta på dagiset. Jag lämnade henne 9.30 och fick gå hem, dem skulle ringa om det var något. Allt hade då bara gått bra, ätit bra hade hon gjort. Idag lämnade David henne kl 9.00 så skulle hon vara till 14.00 så hon fick vara med på vilan. Vid 12.00 lägger dem sig, först hade hon grinat lite sen somnat, efter 10 minuter vaknade ett annat barn och skrek och då vaknade Olivia och var ledsen så då ringde dem oss så fick vi hämta henne så ska vi prova i morgon igen. Dem sa det är ingen idé och prova lägga igen eftersom hon vaknade ledsen, så det inte blir till något negativt.

Igår var vi till Ullared. var tvungen och köpa regnkläder till Olivia, har vart runt hela kungsbacka och inte hittat i hennes storlek förutom på polarn o pyret och det var alldelens för dyrt, dessutom var det ingen dragkedja på jackan, bara knappar och det tycker inte jag verkar vara någon hit. Dessutom har dem ju bara i marinblått eller rött på Polarn o pyret, tråkigt =)
Vi behövde i vilket fall som helst lite dagis dressar till henne så vi passade på och åka till Ullared. Hade tur med regnkläder, fanns två olika regnset i hennes storlek, köpte ett fodrat regnset till vintern också. Sen lite strumpor, byxor och tröjor.

Var på Ultraljud idag igen, för att läkaren skulle kolla utvidgningen och se om hon kunde se könet. Hon tyckte inte utvidgningen var något att oroa sig över, dessutom hade jag fått svar på trippeltesstet. Det visade att jag hade låg risk att få ett barn med kromosomfel, så läkaren tyckte inte att vi behövde göra ett fostervattensprov. Dessutom visade det att vi väntar en liten pojke :))

Jo föressten, var och köpte oss en ny bil i förrgår också, inne i Sisjön. Blev en titaniumgrå Volvo V70 2,4 170 business :D

Ultraljud idag!

Först ska jag bara berätta att vi grundade "fondväggen" igår på morgonen sen på kvällen tog vi första varvet med caffe latte färg och andra varvet i morse, supper najs vart det. Ska lägga ut en bild sen =)

Nu till Ultraljudet. Först lämnade vi Olivia hos hennes gammelmormor så hon fick "leka" med Davids kusiner från Stockholm. Mikaela tycker så mycket om barn. Tror Mikaela är 14 och Andreas 13. Sen fick vi snabba oss till MVC. Väl inne kollade barnmorskan allt hon kunde kolla från huvud till tår. Hjärtat slog normalt, hade alla kamrar och 2 fötter och 2 händer o.s.v. Allt såg bra ut. Men när vi gjorde första Ultraljudet med Olivia visade det ju sig att njurbäckena var utvidgade och det kan vara ett av tecknen på ett kromosomfel. Det visade att denna bebisen också hade lite utvidgade njurbäcken. Man får ha från 0-5 mm. Detta visade 3 mm. Barnmorskan sa att hade det inte vart jag så hade hon låtit det vara men eftersom vi hade så med Olivia så skulle hon prata med en läkare och se vad hon tyckte. Olivia hade utvidgat 5,3 mm och 6,2 mm. Men när hon gjorde sista mätningen vart det 5 mm på ena njuren och då sa hon att hon bokar en tid till ett nytt ultraljud som läkaren får göra. Barnmorskan kunde tyvärr inte se könet, för utvidgning är tydligen väldigt vanligt hos pojkar. Så på torsdag kl 14.00 ska läkaren göra ultraljudet så får vi se vad hon säger.

I morgon ska jag till labbet och göra ett trippel test, det är nått nytt dem kommit på. Ett blodprov som kan se om du har större risk att få ett barn med kromorsomfel så varför inte göra det?

Barnmorskan sa också att detta med utvidgning kan ju vara genetiskt. Jag kanske hade det när jag var i magen. Hon sa att visst är det bra att det finns ultraljud men ibland ser man sånt man inte bör se. Man oroar sig i onödan.

Barnet beräknas till den 7 Januari 2010!

Hej igen!

Nu ska jag börja blogga igen :) Får kanske uppdatera er lite om vad som hänt, fast jag tror dem flesta vet. Ska skriva o berätta om semestern i Norrland och sätta ut bilder.

Ha de bra

RSS 2.0