Boråsare på besök

Jajjemen, Cicci, Peter och lilla Robin kom igår. För det första trodde jag dem skulle flytta hit så mycket grejor som dem hade med sig :) Vi gjorde tacogratäng och drack vin, cider och öl till maten. Maten vart super god. Efteråt fortsatte vi med lite drinkar, shots, öl och cider. Alla vart lite i gasen men Cicci får ta hem det priset :) Vi spleade brädspelet  "med andra ord" garvade nästan halvt ihjäl oss och hade super kul. Några exempel från spelet. Fråga: Canadas huvudstad? Svar: Monacko. Fråga: Tvärtemot Make? Svar: man o.s.v . Ska tyvärr inte skriva ut vem som svarade vad, hehe. Kan bli konstiga svar då man har några sekunder på sig att svara och människorna bredvid stressar en. Gick och lade oss vid tolvsnåret, då var alla trötta och fulla. Stackars cissi som fick springa på toa halva natten och morgonen. Så det kan gå då man dricker lite för mycket :)

Ha en bra alla <3-DAG!

Lördags=Middagsgäster/Olivia gick 16-18 steg

Olivias farmor och farfar var här på middag i lördags. Vi bjöd på Fläskkarré stek, potatis, sås och grönsaker och såklart vin till tjejerna och läsk till grabbarna. Ska aldrig mer göra fläskkarré, är ju bara fett i det, skinkstek är mycket bättre och godare. Men såsen vi gjorde vart jäkligt god :) Den blev vi skit nöjd över. Blev en rolig kväll med kortspel och brädspel, väldigt kul.

På söndagen var vi med Olivias farföräldrar till några dem känner och tittade på deras bebis som var en månad, var nästan lika stor som Olivia, hehe. Dem har byggt ett hus, riktigt snyggt var det och luktade nytt inomhus. Blev väldigt sugen på att ha ett eget hus nu men lär ju dröja några år tills dess, först och främst fast jobb. Får hoppas den dagen kommer någongång då man kan bygga sitt eget hus. Har hittat ett perfekt Älvsbyhus :)

Idag var lilla familjen och hälsade på Elin, Martin och Maximus, fikade lite grann. Dem kom ju hem från Sälen igår och varit där en hel vecka, härligt. Längtar till vecka 12 då vi ska dit.

Igår gick Olivia många många steg, räknade till 16-18 steg, först gick hon några, stannade och fortsatte sen, så hon gick nästan från ena sidan rummet till andra sidan. Råkades faktiskt filma det oxå :) Jag pratade i telefon med Olivias morfar precis då David filmade. Ska bli kul för Morfar och titta. Längtar till sommaren då vi ska åka till Kalix och hälsa på Olivias morfar, blir att vi åker på helgen vecka 30. Sen fyller ju min farmor år veckan efter, 75 år :) Så det ska vi fira.

Tagit 2 steg :)

Olivia är så duktig, hon stod och höll i mitt byxben och helt plötsligt släppte hon och gick ett steg till köksstolen och tog fast där och det filmade vi, håller på och filma henne lite som vi ska skicka till morfar :)
För någon dag sen stod hon vid slutet av soffan och bara släppte och gick, hann ta 2-3 steg innan hon drattade på rumpan, sen gjorde hon om samma sak om och om igen och bara skrattade. Hon är för gullig, verkar inte som hon är rädd iaf :)
Hon brukar gå från soffan till sin lilla fotölj som är 1-2 steg, så hon har börjat gå lite smått. Vet inte riktigt om man kan säga att hon går ännu men tar iaf några steg men ramlar sen på rumpan. Så snart kanske hon går utan att ramla på rumpan :)

Olivia har börjat öppna kökslådorna och kastar ut allt hon hittar på golvet, så nu får jag sätta nån pinne eller nått för, har inget farligt i dem 3 sista lådorna som hon kan nå. Tog ett tag innan hon kunde öppna lådorna då vi har så gamla och tröga lådor.

Har köpt hennes första vinterskor för några dagar sen, dem är dock storlek 22 och hon har 17 men är små i storleken, så är som 20 men dem är ändå förstora, ser roligt ut då hon går med dem :) Hittade tyvärr inga mindre för ett bra pris då hon inte kommer kunna ha vinter skor länge till men var tvungen och köpa ett par då vi ska till Sälen om ungefär en månad. För jag antar hon kommer gå och sitta i snön och leka och hon får ju inte frysa om sina små fötter.

Var på BVC förra veckan också, Olivia hade vuxit 1 cm, är nu 68 cm lång och hade bara gått upp lite mer än 250 g, så väger nu 6725 g. Hon fick också dos 2 av det nya vaccinet mot en massa öroninflammationer. Ska få en dos till men det var om några månader. Denna gången började hon grina lite grann men gick snabbt över. Snart fyller ju gumman 1 år också, gud vad tiden går fort. Synd inte morfar är ledig. Mormor kommer iaf, har beställt biljett :) Ska tillbaka till Barnmottagningen och ta lite prover, samma prover som då hon var några månader, bara för att kolla henne. Hon har sån lerig avföring och den borde ju vara hårdare i och med hon inte äter nått flytande. Så ska på en koll dit nu i februari.
Annars är allt bra med oss och Olivia är så himla busig. bvc sköterskan tror vi kommer få ha lite och göra med henne för att hon är så busig, hehe. Får väl införskaffa en sele sen när hon börjar gå, hehe. Ska ta och sätta in lite nya bilder på gumman men sitter just nu på Davids dator och bilderna finna på min, så håll ut, dem kommer :)

RSS 2.0