Promenad

Just nu ligger gumman och sover, så när hon vaknar tänkte jag att vi skulle ta en promenad till Coop, måste köpa smör och saft sen är det ju roligt och titta vad dem har. Går man med David får man ju inte titta på saker direkt, han bara tjostar när jag vill kolla inredningssaker :) Idag fick vi en ny toastol, så fin, våran var ju så gammal och äcklig, uscha! Olivia var så nyfiken på "gubben" som bytte, skulle sitta utanför toan och kolla då han grejade. Men blev rädd då han satte igång och borrade, då ville man till mammas famn :) Annars så växer gumman och ska vara överallt, speciellt där man inte får vara, så ibland när man tar bort henne där hon inte får vara blir hon så arg så hon börjar grina :) Vem har hon de efter, morfar? =) Sol ute idag men börjar att bli ganska kallt ute, bara solen som värmer, längtar tills de kommer lite snö, men den brukar ju försvinna ganska fort. Men när vi ska till Sälen då ska Olivia få leka i snön och åka pulka :) Hoppas hon tycker det är kul annars får mamma åka själv :) Nu börjar det närma sig julklappsinköp och då är det ju de svåra, vad ska man köpa till folk?! Nu när man börjar bli så gammal är det lite pinsamt när folk frågar vad man önskar sig, hehe. Man är ju som inte så brydd nå mera men kan va bra och önska sig sånt som man tycker är tråkigt och köpa själv. Idag ska David träna, undra vad jag och gumsi ska hitta på?! Vi ska iaf ta en prommis, så går jag väl o kikar lite på grejerna på Coop. Kommer väl klia i fingrarna på mig men nu har jag inte handlat nått på länge, iaf inga kläder.

Å så var det fredag igen

Äntligen, älskar verkligen fredagar, tror dock dem flesta gör det, iaf om man är ledig helgen :) Ska åka idag och köpa skohylla och hatthylla så man får i ordning i hallen. Sen ska vi ta och måla lite till i vardagsrummet oxå :) Längtar tills det är färdigt så man får göra i ordning där me :) Har ju 2 nya tavlor som vi ska hänga upp i vardagsrummet, kommer bli super nice! Våran Opel låter som en moppe just nu, har beställt ett nytt bak "nått", kommer inte på just nu vad det heter. Är iaf hål i vårat, därför den låter så illa :) Så då vet nog alla vad jag menar?! På söndag ska vi till Båratorp så Olivia får träffa faster Erika, hon kommer på besök. Mest troligt ska jag och Barbro se Mamma Mia i morgon, tänkte isf bjuda Barbro och Tommy på middag, ska bli trevligt :) Hoppas ni andra får en trevlig helg för det tänker vi ha :)

Premiär för Coop i KBA

Precis, idag öppnar Coop Forum och Coop Bygg i Kungsbacka och väldigt nära oss, känns kul. Så nu kan vi gå och handla om det inte är så mycket vi ska ha. Än så länge har dem inte ringt om Forden, skulle ju lämna in den igår, får väl se om man får ett telefonsamtal från dem eller deras advokat :) Idag ska David träna och jag och gumman ska väl inte göra så mycket. Får se om jag hinner byta gardiner i sovrummet, vart inte nöjd med gardinerna jag hängde upp för ett tag sen. Tycker inte dem passar in i sovrummet direkt. Jag och Barbro ska nog gå och se Mamma Mia, den går ju fortfarande och jag är himla sugen på och se den, tycker alla sett den och alla säger den är jätte bra. Barbro har ju sett den en gång men kunde tänka sig och se den igen eftersom jag vill se den och David inte är så intresserad av att se den :) Är väl kanske mer en tjej film. Tänkte jag skulle passa på att duscha medans gumman sover men har inte somnat än, jag hör henne ligga och prata där inne i sovrummet :) En fin dag är det idag iaf, solen skiner och det blåser inte så mycket.

Jag och Gummi <3


Vardagsrummet som det ska bli :)


Vardagsrummet nu!


Vilka människor!

Idag var lilla familjen ute på en prommis och Olivia sov så sött i vagnen men gud vad det blåste ute. Gick bland hus och kollade, vilka fina hus det finns och vad endel har gjort fint på tomterna. Nu blir jag riktigt sugen på att ha ett eget hus men som sagt, fast jobb först, kan ju vara en fördel om man har råd ;)

Efter prommisen gick vi ner till fyren för Barbro och Tommy skulle bjuda på brunch, Dem hade våffelbuffé i caféet, mums.

Sen åkte vi och lämnade våra vinterdäck till dem som köpte forden, det var tjejen som kom och hämtade dem, hon sa hon vart besviken, trodde inte dem skulle vara så "dåliga" men men, vi hade skrivit i annonsen att dem var slitna, då får man väl tolka det som man vill. Hann bara komma hem så ringde hennes kille och sa det var fel däck, att det var fel mått på dem men det var dem vi fick till och kört på vintern men han sa att om man blir stoppad av polisen med dem däcken kan man få böter eller bli av med körkortet. Alla jag frågat säger att det är skit snack. Sen tog han upp om Airbaglampan som lyser i bilen (har gjort det hela tiden) han som ägde den innan sa att han kollat upp det och att det inte var nått fel och det var så jag sa till dem som köpte bilen.  Men iaf, så började han säga att han skulle lämna in bilen på tisdag för att kolla upp airbagen och om det var fel på den så skulle han häva återköpet men jag sa att det kan han ju inte göra, var dem så osäkra på bilen skulle dem ju tatt den till en verkstad innan dem köpte den och gå igenom bilen. Då sa han inget. Så jag sa att köpt är köpt helt enkelt och han svarade med att då skulle jag få prata med hans advokat, självklart sa jag. Så vi får väl se om dem hör av sig på tisdag. Vilka människor, jag säger då de!

Igår målade vi i vardagsrummet men tyvärr räckte bara grundningen och färgen till ena kortsidan, ska ringa Aranäs i morgon och be om mera. Har ju vävtapet och den drog åt sig så jäkla mycket. Tror det kommer bli snyggt då det är färdigt.


En trevlig dag

Olivia vaknade vid 7.30 tiden men jag var sååå himla trött och jag fick faktiskt Olivia till och somna om, så vid 9.00 tiden steg vi upp :) Vid 10.30 for vi till affären för och handla lite sen gick vi till Elin och hennes lille bebis Maximus, Olivia somnade från affären så hon låg i vagnen och sov på deras altan, hade öppet altandörren så man såg Olivia hela tiden. Så vi drack lite kaffe och tjatade till kl. 14.00 ungefär sen tog vi oss en prommis runt sjukhuset och sen ner på torget en stund. Sen var det bara till och gå hem och när jag skulle säga hej då till Elin kom David precis hem. Så det var full rulle idag. Men väldigt trevligt.

Gumman brukar ju alltid krypa till vårat tidningsställ i köket och ställa sig på knä och försöka ta upp tidningar så idag så ställde hon sig först på knä och sedan på fötterna :) helt otroligt. Hon stod och höll sig i tidningsstället. Men får numera ta upp tidningsstället på köksbordet när hon ska dit jämt. Nu ska jag faktiskt hoppa i säng, känner mig trött idag och ska upp tidigt i morgon för o göra i ordning vardagsrummet för målning. Farmor kommer och hämtar Olivia så åker jag och David dit sen då vi är färdiga och äter nån god mat. Ha en trevlig helg!

Regning och trist dag i Kungsbacka

Så var det ännu en regning dag i Kungsbacka. Har inte vart ute nått idag ännu och det ser inte ut som om det blir att gå ut heller, så himla tråkigt väder. Gumman ligger just nu och sover så jag har tid att blogga lite :)
Elin som bor längst ner i min trappuppgång kom förbi på en fika med sin 3 veckor gamla Maximus. Man saknar bebis tiden lite, dem är ju så söta dem små liven. Samtidigt som det är kul då dem kan göra ljud ifrån sig och förflytta sig.
David ska träna idag från 18.00-20.00 så får se vad jag och gumman hittar på, kanske leker lite :) Till helgen ska vi börja måla i vardagsrummet, ska bli så skönt och fint då det är färdigt också. Hallen blev ju jättefin, ska bara låna Tommy så han får komma och borra upp den stora guldspegeln också. Men det får bli till helgen då han är hemma. Pratade med Lena idag och hörde hur läget var med hennes killar, fick ju en liten Ozzy i September. Mio heter storebrodern och hann har hunnit bli 5½ år, stora killen. Putsade fönstrerna i vardagsrummet för nån dag sen, sen när jag skulle börja stryka gardinerna så sa David att det är väl ingen idé om vi ska måla till helgen, kunde han inte sagt det innan jag putsade fönstrerna?! :)
Nu  åker nog Clara transbiriska järnvägen, borde vara framme i dagarna. Jag vill också ut och resa om så bara för en helg. Inte vara borta ett halvår som Clara. Bara en liten resa men det kostar ju det också och David jobbar ju. Nästa år ska vi ju iaf bila upp till Kalix/Luleå med Olivia, stannar 1-2 nätter efter vägen nånstans. Längtar faktiskt.

Olivias fotölj


Vilken cooling jag är


Gumman i sin hjälm :)


Barnmarknad och Liseberg

Klockan 10.00-13.00 var det barnmarknad i Tölö, där hittade vi 3 leksaker till Olivia för 25 kr för alla 3 :) Det var ganska mycket folk och litet där inne så det var ganska jobbigt. Dem bra sakerna var redan tagna, såg bl.a en liten liten gunghäst för 80 kr men den var såklart tagen, samma tre-hjulingen som även hade ett handtag för föräldern. Men lite leksaker blev det iaf. Man orkar ju inte vara där innan kl 10.00 och stå och köa som en annan idiot och springa in då dem öppnar :)

Efter barnmarknaden åkte vi till Olivias gammelmormor och fikck lite kaffe och fika innan vi skulle bege oss till Liseberg.

Var på Lisebeg strax före 13-tiden, där vi skulle möta Edit och Jannike. Spelade på några choklad hjul och jag vann såklart en stjärnvinst på Kex choklad hjulet. Så nu har vi 1890 gram kex choklad hemma :) Det är ju så himla gott med kex choklad. Förra året då vi också var på Liseberg med Edit och Jannike vann jag en stjärnvinst på Toblerone, 2 kg, vi var något less på Toblerone efter det och det är inte så jätte gott heller. Men i brist på annat så slinker det ner också :) Var väl på Liseberg i ca 1 timme, sen åkte vi hem till Edit och Jannike och var där till 20-tiden. Vi hade det jätte trevligt och roligt. Olivia fick lite grejor av dem, bl.a en jätte häftig svart läder fotölj. Dem ger alltid bort saker, väldigt givmilda människor.

Idag har lilla familjen tagit en promenad till Apoteket, sen har vi flyttat vårt vitrinskåp till andra sidan soffan och sattit Olivias fotölj där vitrinskåpet stod. Jätte fint vart det. Idag kommer Olivias farmor och farfar hem från Polen, får se om dem hittat nått roligt där.

Har säkert redan skrivit detta i bloggen men  iaf. Nu sitter Olivia hela tiden, kryper lite grann och sätter sig igen med nån leksak i händerna. Har blivit himla duktig på att hålla balansen.

Hoppas alla haft en underbar helg!

Fredag

Idag har David varit ledig, är det varannan fredag men nu är det slut med det, nu ska dem har 44 timmars vecka. Blir väl mer och göra nu. Lilla familjen var ute idag och promenerade på stan, köpte en hjälm till Olivia för hon sätter sig själv nu och ibland tappar hon balansen och man måste ju vara rädd om det lilla huvudet. Synd bara att dem hade one size på hjälmen för den är ju ganska stor åt henne. Hon är ju så liten och det lilla huvudet också. 

Gjorde egen pizza idag till lunch, gud vad gott det är. Just nu ligger David och Olivia och vilar, ska fara på Ica Maxi och handla sen, tänkte handla för hela veckan så man slipper små handla då och då. Sitter och fördriver tiden och väntar på att dem ska vakna.
 
Cicci och Peter var och tittade på en lägenhet på Göta i Borås igår och dem fick den, så nu blir de inflyttning i nya lägenheten den 1 december. Dem har ju inte alls trivts i den lägenheten på Hedvigsborg och det kan man ju förstå, för det första fryser man ju häcken av sig på vintrarna. Den nya lägenheten var visst jätte stor, typ 90 nå kvadrat. Det var 2 lägenheter ihopsatta så planlösningen var väl lite annorlunda. Jag är så himla nyfiken på hur den ser ut. Men bra att dem fått en ny lägenhet nu och vi får hoppas att dem trivs bra i den :)

Mycket folk

Igår kom Josefin och hennes lilla Noah förbi, drack kaffe och barnen lekte. Gumman hade en tofs i håret som gärna Noah ville få tag på :) En gång fick t.o.m Noah tag på den men han hann aldrig dra i den. Noahs pappa är från Korea så Noah är också lite mörk i hyn och har stora bruna ögon, jätte söt är han :) Sen kom en kompis till Josefin förbi med sin lilla Hugo, hon har tydligen gått paralell klass med David 6-9:an, precis som Josefin gjort.

Sen kom Lollan och lilla Elsa förbi, så då blev det att fika en gång till :) Elsa har blivit så stor, hon går ju och allt. Helt plötsligt upplever man att dem är så stora då dem kan gå. Fast Elsa är ju 7 månader äldre än Olivia. Hon är så himla söt lill Elsa.

David var och tränade badminton igår så då passade jag och gumman på att fara och hälsa på hennes farmor och farfar, dom åker till Polen idag. Dem hade redan fått besök av ett par från Strömstad som ska med till Polen. Verkar som att alla kan hålla i gumman nu även om det är folk hon inte känner, himla skönt. Dessutom säger alla att hon är så lugn och snäll. Hon bara sitter och tittar på alla i sin matstol eller kryper omkring, det tycker Olivia är jätte kul. Men helt klart är hon ju mycket nöjdare sen vi började med mat till henne. Förut var hon ju väldigt grinig men det är kanske inte så konstigt om man är hungrig, för det måste hon ju nästan vart, för hon vägrade ju ta bröstet ofta och ibland åt hon bara nån minut, sen vägrade hon ju att ta flaskan också, så hungrig hon har säkert varit men vad ska man göra, kan ju inte börja med mat till en bebis som är 1 månad gammal. Ne, livet är inte alltid så lätt men huvudsaken är ju att hon är glad och nöjd nu iaf.

Resten av hallens färg


Fondväggen


Forden såld

Sålde lilla skruttan idag och fick ett bra pris för den, dem prutade inte ens :D så vi är mycket nöjda.
Lilla gumman bara kryper och kryper och fort går det, nu har hon även börjat sätta sig själv från krypande ställning, hon är verkligen duktig och tidig. Oftast så är ju tjejer tidigare än pojkar och dessutom är nog våran lilla gumman väldigt tidig :) Hon har bråttom genom livet som hennes BVC sköterska alltid säger :)

Målade sista varvet i går på fondväggen och mycket nöjd blev jag, det vart ju skit snyggt. Satte upp lamporna på den väggen oxå, nu är det bara till o dammsuga hallen och flytta tillbaka byrån men jag ska inte sätta upp spegeln som jag haft mellan lamporna ovanför byrån utan jag tror jag ska sätta en tavla där i stället. Ska ta min stora guldspegel och sätta i hallen på vägen till vardagsrummet. Ska ta ett kort på väggen/väggarna så ska ni få se hur snyggt det blivit :) Köpte en ny hatthylla på Ikea i ek och stål, byrån går ju i ek men som sagt så var ju hatthyllan för lång, 99 cm och väggen är bara 94 cm, finns ju inte så himla många hatthyllor som är kortare än 1 meter men jag får väl leta. Är ju synd då jag sattit ihop hyllan och slängt kvittot, ingen som behöver en ny hatthylla? :) Den gamla hatthyllan var ju så ful och sen gjorde ju David sönder den oxå ;)

Nu kommer jag inte ha tillgång till bil på dagarna nu när forden är såld men jag har ju nästan aldrig bilen ändå men det var skönt iaf men vi behöver inte två bilar, bara onödigt och kostar pengar.

Tjejen som bor längst ner i vår trappuppgång fick en pojke i mitten på september så hon frågade mig om vi kunde ta promenader tillsammans för tydligen hade ingen av hennes vänner barn, hon är nog i min och Davids ålder. Har inte träffat henne så mycket men dem gångerna jag pratat me henne så verkar hon skit schysst. Lätt och prata med och det är alltid lättare då man har nått gemensamt och prata om. BARN! Dessutom är det roligare att gå promenader med någon, så man kan prata, tiden går alltid så fort.

I adidas dressen


Kryper :)


Vilar sig


Kryper mera


Gumsi


Gumman kryper/Middagsmys/David 24 år

Jahapp, kan börja med att skriva att lilla gumman har ju nu en tid stått på alla fyra och bara gungat fram och tillbaka men då för nån dag sen så tog hon sina första kryp steg och nu igår kryp hon många steg, så alltså, nu har gumman börjat krypa :) Var ju på BVC i tisdags, på läkarbesök, man har ju kring halvåret ett läkarbesök. Läkaren Jessica klämde och kände och allt var bara normalt och bra. Nu väger gumman 5690 gram och är 63,5 cm lång. Säger som läkaren sa att hon växer sakta men säkert men allt ser bara ut på den fronten också. Hon är helt enkelt en liten och nätt tjej.

Igår fyllde David 24 år :D Han bjöd hit sina föräldrar, hans mormor och hans moster på fredagen men jag ringde runt till alla och sa att dem kan komma på lördag vid 13-tiden för jag tänkte överraska David med en middag på tu man hand på restaurang Tio Pepe. Så jag skaffade barnvakt åt lilla Olivia, hon var hos farmor och farfar. Vi har ju inte vart ut själv på ca 7 månader så det var bara härligt. Jag tog Heta räkor som förrätt, Fläskfilé Oskar som varmrätt och ett glas av husets röda. David tog musslor med sidfläsk som förrätt, Oxfilé som varmrätt och en cola till det. Gud vad gott det var. Sen kom Davids pappa och hämtade oss för vi drack en drink, Gin fiss (vet ej hur det stavas) innan vi gick till restaurangen, så vi kunde inte köra. Spelade lite kort i Båratorp och åt efterrätten där, kladdkaka med glass. Sen körde Tommy hem oss och gumman och jag var så trött så jag gick och la mig direkt jag kom hem vid 23.30-tiden.

Idag ska alltså Davids släktingar komma och fika, dem borde komma när som helst så det är bäst jag avslutar. hehe, nu kom Davids föräldrar.
Ha en bra helg alla!

RSS 2.0