Kan sitta själv :)


Längesen jag skrev!

Det var ett tag sen man skrev men har haft fullt upp :) Kan skriva lite om vad som hänt och så. Gumman blev  förkyld i onsdags och är det fortfarande men det är betydligt bättre, hon har lite slemmig hosta kvar men hon har ändå vart pigg fast lite mera trött dock.

I Torsdags hade jag TupperWare party, så jag hade 3 kompisar här + Davids mormor och moster. Davids mamma kunde inte för hon var på teater i Göteborg. Och ena kompis kunde inte heller komma, för hennes dotter var så grinig och trött men det är ju sånt som händer. Helt plötsligt då jag satt i soffan fick jag skit ont i bakhuvudet, axlarna, nacken och ner mot ryggen, efter en timme tog jag en panodil för det vart bara värre. Men efter panodilen vart det då bättre men hade fortfarande så ont i nacken, kunde inte sova, usch, så obehagligt. Kanske man håller på att bli sjuk.

Igår Fredag var vi i Båratorp och åt kräftor/räkor men jag hade sån fruktansvärd huvudvärk så jag vilade mest hela kvällen, smakade faktiskt på en kräfta och det var inte så himla tokigt :) Åkte hem ganska tidigt p.g.a min huvudvärk, gick o la mig direkt jag kom hem, gumman vaknade några ggr i natt och bara skrek, så hon har fått sova mellan oss, hon är ju faktiskt sjuk, stackar´n, hon har vart lite hes också :( Varje gång jag vaknade i natt hade jag fortfarande huvudvärken kvar, idag har jag lite ont i halsen och hostar och har fortfarande huvudvärk men bara en molande. Hade fortfarande ont i nacken hela fredagen, lånade en värmekudde av Barbro, det var skönt.

Jag och David har målat om hallen idag, men bara grundat, får ta och måla i morgon, 2 varv :) Så Olivias gammelmormor gick ut och gick med Olivia så hann vi grunda hallen då hon kom tillbaka med henne :) I morgon ska Olivias gammelmoster gå ut och gå med henne så kan vi måla färdigt, det är jätte bra att ha olika barnvakter, oftast nån som kan ta henne, inte för att vi lämnat bort henne direkt :)
Idag ska jag och David äta Tacos, var så himla längesen, det är ju så himla gott. MUMS :)
Nu ska jag gå och vila lite och ta en huvudvärkstablett, känns som det blivit värre, hatar att ha huvudvärk, tur man inte har det så ofta. Brukar ju få migrän ibland men det är väldigt sällan, men igår hade jag ju det, tar så lång tid innan migränen försvinner, man kan som bara sova bort den. Idag har jag bara lite ont i nacken, yes, det är på väg bort men känner mig inte alls kry, känns nästan som jag har feber. Usch, vad tråkigt om man ska bli sjuk. Var ju inte så längesen jag hade en förkylning, typ 4-5 veckor sen, hmm.

Biltvättning!

När vi hade vaknat, käkat frukost m.m så åkte vi till Båratorp, där Olivias farmor och farfar bor. Vi skulle nämligen tvätta våra 2 bilar där. Men först blev det kaffe och fika, få lite energi i sig så man orkar arbeta :) Olivias farfar började med sin bil, sen tog jag och David våra, svabbade, dammsög inuti och putsade fönsterna och nu ser dem ut som nya, haha, nästan iaf :) Medans vi grejade med bilarna så var Olivia och farmor ute och gick, så nu har halva Båratorp sett våran gumma :) När vi tatt Forden var det dags för pannkakar som Olivia och farmor gjort och självklart kaffe på det sen ut igen och ta Opeln, gick ganska snabbt ändå, var färdiga vid 17-tiden. Då åkte Olivias farmor och farfar till några bekanta till dem.

Igår så hyrde vi aldrig nån film, blev att vi såg Irene Huss - Tatuerad Torso. När vi kom från Båratorp så blev det till att se den andra Irene Huss - Nattrond. Dem är faktiskt bra men som sagt jag gillar alla svenska kriminal filmer och serier. Men som alltid så blev det inte till och se färdigt Nattrond för min älskling somnade (som alltid då vi ser film) men jag tänkte ändå fortsätta och se den men helt plötsligt hörde jag ett bil larm men tänkte inte så mycket på det men efter ett tag tänkte jag att jag måste gå och kolla och precis som jag väntat mig så var det våran Opel, skumt. Gick och väckte David, så gick vi ut för att kolla men var då ingen där men våra batterier håller på att bli dåliga i nyckeln så det kanske var därför, måste fixa det i morgon, inte så kul om man kommer ut till bilen en dag och inte får upp den :) Så nu är bilen bara låst, satte aldrig på larmet för då går det ju att öppna med nyckeln i fall batteriet tagit slut. Nåja, det är alltid nått med våra bilar, hehe.

Nu ska jag också gå och lägga mig, känner mig trött och seg idag. Godnatt på er!

Studio CK


Studio CK


Äntligen Fredag

Nu är det helg och David är ledig hela två dagar :) Gud så skönt.

Idag gick jag och Olivia till Studio CK där vi hämtade våra bilder som vi tagit på gumman, dem var riktigt bra. Har försökt knäppa med kameran på korten för att kunna lägga ut dem här men det var inte det lättaste, vart antingen jätte ljust eller så kom det ljusa prickar men till slut fick jag dem att se någorlunda ok ut iaf. Det är två stycken bilder. Sen förra veckan fick vi ett erbjudande från en annan fotograf, Uthells som också var att man måste ta innan barnet är 7 månader precis som det var på Studio CK, så jag gick in på Uthells idag och beställde en fotografering av Olivia den 26/9. Erbjudandet gäller 3 små bilder (antar det är samma storlek som på Studio CK 9x12) för 375kr. Så ska nu fundera ut på vad gumman ska ha för kläder på sig, + att vi ska ta nått nakenkort också, man fick nämligen kombinera. sen ligger alla bilder kvar i datorn så man kan göra förstoringar efteråt.

Igår åkte jag och Lillan och handlade målarfärg, vi ska nämligen måla om i hallen och i vardagsrummet, fick bara färg till dem 2 rummen från Aranäs (Vårt hyresbolag). Det ska faktiskt bli riktigt roligt och få greja lite :) Ska måla alla lister också för det är typ inte gjort på 30 år eller nått så dem är gulaktiga vilket inte kommer bli snyggt sen när vi målar om väggarna. Lika bra att göra allting när man ändå ska göra om, så vi ska ta taket också fast vi inte behöver men jag vill inte ha ett gulaktigt tak :/ Tänkte vi skulle börja nästa helg för David är ledig nästa fredag. Ska ha fondvägg i vardera rum också, vinröd i hallen där spegeln är och caffe latté i vardagsrummet där tv är. Resten ska vara nån slags vit färg, typ benvit eller cremé, ja, typ vit fast inte kritvit :)

Nu ska hela familjen gå ut och gå en sväng innan vi börjar med maten men gumman har såklart precis ätit. Tänkte vi skulle hyra nån film men vi får se. Tänkte nämligen bara ta det lugnt i kväll, kanske köper lite godis, det måste man nästan ha om man ska se film :) Men det är ju inte omöjligt att vi loggar in på wow sen ;)

I Höstoverallen :)


Lillan på ½-års dagen!


Tar sig frammåt

Märkte idag då jag hade Olivia på golvet att hon ålade sig frammåt, ja fatta, frammåt! Förut har hon bara ålat sig bakåt, som dem flesta barn brukar göra men nu går det äntligen åt rätt håll :) Tidigare då hon ville frammåt har hon rullat, hehe, men nu så behöver hon inte rulla dit hon ska, hon kan ju åla sig. Hon tar tag med sina händer och drar sig frammåt, det är helt fantastiskt, hon är ju suverän våran lilla gumma. Hon sitter bättre och bättre också men är fortfarande lite rund under rumpan :) Skulle behöva köpa nån hjälm till hennes lilla huvud, hon är ju helt tokig då hon ålar och rullar sig frammåt , vänder och vrider :) Kan inte lämna henne ensam en sekund. Här en dag då hon lekte på golvet i datarummet så var hon helt plötsligt inne i vårat sovrum (ligger brevid datarummet), då hade hon tagit sig över tröskeln :)

Går tydligen halsfluss nu och David har ont i halsen men som tur var, var det bara halsont, var nämligen på jouren nu på kvällen för på hans arbete behöver dem läkarintyg från första dagen, jag vet, låter helt sjukt! David var nämligen hemma från jobbet, trodde han hade halsfluss. Så David har mest sovit hela dagen, vart allmänt risig. Men jag och Olivia var på kungsmässan och träffade Linn och hennes lilla tjej som är ganska exakt 2 månader äldre än Olivia. När dem var bebisar (tycker nämligen inte att Olivia är en bebis nå mera, är ju faktiskt ½ år nu, stora tjejen) så påminde dem mycket om varandra till utseéndet :)

Börjar en svensk kriminalserie idag på 4:an nu kl:21.00 som jag tänkte börja titta på, går i 4 delar, får se om det är nått att se. Jag gillar nämligen kriminalserier och filmer, speciellt svenska, som Beck och wallander. Fast då ska det vara Wallander med Krister Henriksson och Beck med Peter Haber.

Grillkväll!

Ja precis, i kväll ska jag, David och Olivia grilla hos Olivias farmor och farfar för dem är bortresta till Skåne :) Vi var där igår tillsammans med dem och grillade då med och åt god efterrätt som jag gjort, Lindah ala kladdkaka, mums, med glass och grädde till, fast grädden kan ju uteslutas :) Spelade Gin Rummy efteråt och jag förlorade som alltid i Gin Rummy, jag fattar det inte, men jag har ju tur i kärlek iaf :) Så nu ska vi åka till Ica Maxi och handla lite för veckan och sen blir det grillning och kanske ett glas vin till maten :) Jag som tänkte putsa lillans fönster idag och byta gardiner, får se om det blir av i morgon då. För när vi kommer hem från grillningen blir det säkert och spela lite World of  Warcraft, jag och David levlar tillsammans, han en Bloodelf mage och jag en Tauren druid, är nu lvl 56 :) Så snart Outlands, hehe. Ha det så bra allihopa i helgen nu!

BVC besök

kl 14.00 idag var vi på Barnavårdcentralen (BVC) och vägde och mätte lilla gumman, väger nu 5400 g och är 62½ cm lång, inte gått upp så mycket sen förra månaden, knappt 200 g. Så nu åkte hon ner lite på vägnings kurvan. Ska prova ge henne 4 mål mat/dag + mellanmål och lite bröstmjölk. Först på morgonen lite bröstmjölk så hon somnar om, (Vaknar ju vid 04.00) sen gröt vid 8-tiden ca, sen mellanmål som kan vara lite mosad banan, riven äpple eller fruktpuré, sen "mat" vid lunchtid, Vi kör ju burkmat, tycker det är jätte bra och finns så mycket och välja på, sen mellanmål igen, sen burkmat igen vid 16-tiden ca, sen mellanmål (Brukar köpa fruktpuré med Yoghurt, jätte bra att hon får i sig lite Laktos) och sen gröt och kanske lite bröstmjölk. Så kommer våran dag se ut, hehe. Hittills har hon bara ätit ett riktigt mål/dag + gröt och mellanmål då förstås. Ska bli intressant och se nästa gång när vi ska till BVC om hon gått upp mera. Ska flytta in hennes spjälsäng i hennes rum och se hur det går, hon är så himla lättväckt, vaknar när jag ska gå och lägga mig sen kan jag inte ligga och läsa för hon vaknar om jag tänder lampan, dels har jag duntäcke och det prasslar ju varje gång man vänder sig, dessutom snarkar David så ibland vaknar hon till av det. Så vi tänkte vi ska prova flytta in henne i hennes rum, nu vaknar hon ju säkert 5 gånger /natt och det är ingenting hon vill, jag brukar ta henne till våran säng och då somnar hon om direkt, ibland snuttar hon lite och somnar om efter nån sekund. Så vi ska som sagt se hur det går. Dessutom kanske hon får en piggare mamma också man blir ju så seg och trött då man vaknar och somnar om så många gånger. Pratade med BVC sköterskan och hon tyckte det var en jätte bra idé, man kan ju alltid se hur det går, kanske Olivia kommer sova mycket bättre eller så funkar det inte alls, men det kan man ju aldrig veta om man inte provar. Går ju alltid att flytta tillbaka sängen igen :)

½ år!

Idag den 10 September blir Olivia Elin Julia Lindström ½ år :) Måste ju självklart fira det första ½ året så Olivias Farmor, gammelmormor och gammelmoster kommer förbi och fikar. Tänk, Olivia är redan ½ år, gud vad tiden går fort men å andra sidan har hon bara levt ½ år och det är ju inte så länge om man ser det så. Men jag tycker hon har blivit så stor, lill gumman min men hon blir då bara sötare och sötare. Lägger man henne på filten på golvet är hon inom några sekunder långt utanför filten, hon rullar runt och sen har hon börjat hasa sig bakåt, inte frammåt, utan bakåt. Men enligt min mamma så började jag också att hasa mig bakåt. Kanske hon kryper snart, vem vet?!

Drömde i natt att jag, Olivia och Clara (En vän till mig och David) skulle resa till Kap Verde, vart jag fick Kap Verde ifrån är väl för att Olivias farmor och farfar ska resa dit i Januari, mamma väckte mig kl 15.00 mitt på dan och det var en lördag, Claras mamma och Clara skulle komma och hämta mig kl 15.00 och jag som inte ens hade packat. Så jag var något stressad, bara slängde kläder i väskorna och herregud vad skulle jag packa åt Olivia?! Mamma och min moster hjälpte mig att packa Olivias saker. Jag var stressad till tusen, tänkte att jag får hoppa över "frukosten" :) När jag var klar ett tag efter så hade fortfarande inte Clara och hennes mamma kommit så jag ringde Clara och frågade vart dem var men Clara hade inte ens bokat sin resa (jag hade gjort det dan innan), hmm, så Clara ringde och bokade sin resa men hon skulle resa från nån annan flygplats och hon skulle komma fram flera timmar efter mig och dessutom på natten. Sen hann jag inte komma längre för jag vaknade :) Har tänkt i flera dagar nu om att jag skulle vilja resa nånstans i höst, med David och Olivia då, hehe,  var väl därför jag drömde att vi skulle resa. Dessutom så ska snart Clara ut o resa i ½ år eller nått men med sin bror och en vän. Hur man kan drömma ibland :)

Nybadad :)


En del av Olivias rum


Ikea och Fotbollskväll!

Idag var det ju VM kvalet så då var man tvungen och titta, vi borde ju gjort nått mål iaf, men men, inte det. Jag såg ändå bara andra halvlek för i den första fixade jag ihop lillans förvaringslådor och satte ihop matstolen, tyckte det var intressantare än matchen :)
Tidigare idag var familjen Lindström på Ikea, jag skriver mig som om jag också tillhör familjen Lindström för nån gång kommer jag väl förhoppningsvis göra det :) eller hur David? ;) Men iaf,  vi köpte en vit Expedit bokhylla till lillans rum och 2 rosa förvaringslådor, köpte även 2 st matstolar, dom vanliga från Ikea, i vit plast. En som vi ska ha hemma och en till lillans farmor och farfar, klart dom också ville ha en :) Olivia kommer ju vara mycket där iaf. Så i morgon ska jag göra i ordning lillans rum, åh, det ska bli så kul :) Ska byta gardiner, köpte för ett tag sen ett par rosa panelgardiner till henne som jag ska sätta upp men har ännu inte hittat nån rosa rund matta, finns ju inte nånstans att få tag på! Ska ta ett kort i morgon på rummet då jag är färdig så ska ni få se vad vi åstadkommit, hennes rum är just nu typ ett förråd :) Hoppas ju att hon så småningom ska kunna sova där inne också men just nu vaknar hon ju typ 5 ggr/ natt och jag orkar inte springa in dit varje gång och hämta henne så får vänta tills hon sover hela nätterna om hon nu nån gång kommer göra det men det återstår ju att se.

Olivia i Bumbon :)


Kluven!

Jag är verkligen kluven just nu, ska jag resa uppåt till hösten eller ej?! Många vill ju att vi ska komma, Ingen av mina vänner har ju träffat Olivia. Träffade ju mamma i maj och pappa i Juli men har ju inte träffat mina vänner på lång tid, varken dem i Kalix eller dem i Luleå och det skulle jag ju självklart vilja göra. Så frågan är ju, har jag råd? Det är ju ganska dyrt att flyga, för tåg tänker jag ju inte ta med gumman :) Har kostat mig ca 2000 kr tur och retur med flyg till Luleå sen ska man ju ha pengar medans man är uppe så det kommer ju isf gå ganska mycket. Dessutom vet jag ju inte hur det kommer gå med gumman på flyget men det kommer jag ju aldrig veta om jag inte flyger men sen är det ju det också att man mellanlandar i Stockholm så det tar ju ett tag och ta sig till Luleå. Fast bagaget hämtar man ju inte ut så då är ju ett problem löst. Ett till problem är ju hur man ska få med sig alla grejer, hmm, rese sängen, barnvagnen och alla dessa kläder :) Fast jag får åka en helgdag så David kan köra oss till Landvetter men hur ska jag ta mig från Kallax då inte mamma har en bil?! Ja, just nu har jag några problem. Ett problem till, om jag åker upp vill jag ju åka till Kalix och hälsa på också, blir väl bussen dit isf eller så kan säkert pappa hämta oss men då måste jag ta med bilbarnstolen också men känns ju jobbigt om jag bara ska vara över dan i Kalix för vart ska jag sova? Pappa bor bara i en tvåa, hos farmor kanske? Men om Olivia blir orolig och skriker då t.e.x på natten (Inte för att hon brukar göra det, men kan ju hända) då blir väl farmor chockad?! hehe. Skulle ju kännas bäst att bo hos pappa för han är så cool lugn. Farmor börjar ju bli uppåt åren oxå. Ja, som sagt, har en del problem! Men jag kan ju sova på bara en madrass hos pappa i vardagsrummet, mig spelar det ingen roll :) Jag och David har iaf planerat in Norrbotten sommaren 2009, då ska vi bila upp. Får klura lite på alla problem jag har, skulle ju ändå vara roligt att komma upp för är ju ganska långt till nästa sommar :)

Förkyld!

Idag är jag riktigt förkyld, bara nyser hela tiden och får snyta mig var och varannan minut, snart kommer jag se ut som Rudolf med röda mulen :) Vara förkyld är bland dem värsta sakerna jag vet, jag blir alltid så himla irriterad bara för att man måste snyta sig hela tiden, kan ju inte ens böja sig ner utan att det rinner och kan inte sova p.g.a att det rinner :( Nej, det suger verkligen att vara förkyld! Jag hoppas att gumman klarar sig ifrån förkylningen, skulle vara så tråkigt om hon vart förkyld. I morgon har vi föräldraträff kl 17.00 så att papporna ska kunna vara med, en familjerådgivare skulle komma dit och prata men jag kan ju inte gå i och med min förkylning, vet inte om David ska gå heller, han kanske smittar dem andra?!
Vid 12-tiden idag tänkte jag att jag och gumman skulle ligga och vila lite men serru, det ville inte gumman, så inte vart det nått vila för mig. Det var bara till att gå upp och leka :) Funderade på att om jag skulle få typ magsjuka så jag inte kan ta hand om lillan, då måste ju David vara hemma, tar David pappa ledigt och jag är sjukskriven eller tar David vård av barn och jag har min mamma ledighet? Skulle behöva ta reda på det, man vet ju aldrig om det skulle hända nån gång. Kan inte sitta upp för snoret bara rinner, ska lägga mig framför teven och se Dexter. Jag och David började se säsong 1, första avsnittet igår. Jag vet ännu inte vad jag tycker om den, det var ju inget wow vad bra den är men man kan se på den i brist på annat :)

Själva igen...

... ja, nu har David börjat jobba idag efter 4 veckors semester. Känns tomt och väldigt tråkigt, men bra att jag och Olivia kommer tillbaka till vardagen igen.  Vi var och gick en promenad idag på förmiddagen, annars brukar jag alltid vara och gå nån gång på eftermiddagen för Olivia brukar sova till 10 - tiden men det är slut sedan några veckor tillbaka. Nu brukar hon vakna kring 7 och är vaken ett tag sen somnar hon om till 9 iaf :)
Verkar som om jag håller på att åka på förkylningen som David hade i helgen, usch så tråkigt, hoppas bara att gumman klarar sig. Hon har ännu inte varit sjuk.
Detta får bli ett kort inlägg, måste in på hemnet och kika på vad det finns för fritidshus och drömma mig bort lite :)

Olivia med pappa


Olivia med mamma


RSS 2.0